PADDAN

Aktiviteter
För att uppleva Göteborg på riktigt är en tur med Paddanåtarna ett måste. Guiden berättar underhållande om stadens historia, nutid och framtid. Under turen passerar ni de många och låga broarna, glöm inte kolla upp för att se vad som gömmer sig under Osthyveln! Turen fortsätter ut i hamnen och var beredda på ett och annat Göteborgsskämt!

Paddan har funnits i Göteborgs kanaler sedan i början av 1900-talet, turen har alltid varit väldigt uppskattad bland skolelever tackvare de fantastiska guiderna. Ni kommer skratta, vi lovar!

 

HITTA HIT

Paddan sightseeing ligger beläget nära Kungsportsplatsen, tio minuters promenadavstånd från Centralstationen. Spårvagn 3, 4, 5, 7 och 10. Stombuss 18.

Adress:
Kungsportsbron

Telefon:
031 - 60 96 70

Hemsida:
http://www.stromma.se/goteborg/sightseeing/batsightseeing/rundtur-paddan/

 

ÖPPETTIDER

Säsongsöppet 12 april
För detaljerade tidtabell, se hemsidan.

TIDSÅTGÅNG

50 minuter.

MAT OCH DRYCK

Paddan har ingen egen servering, men låt Skolresan boka in en lunch på en restaurang i närheten. Runt Kungsportsplatsen finns annars ett flertal glassbarer samt kiosker.

Ni får gärna ta med er fika ombord, men glöm inte att ta med skräpet.

LÄRANDE

Kom närmare hamnstaden Göteborg med Paddanbåtarna som erbjuder en klassisk färd som förenar både nytta nöje. De inspirerande guiderna berättar om Göteborg med stor inlevelse och riktar sig till såväl unga som gamla.

Under turen får ni ta del av intressant fakta samt historia om staden men även skrönor och klassiska göteborgsvitsar som ni kan berätta för dem där hemma. Turen bjuder även på spänning när vi åker under den extremt låga bron ”Osthyveln” och om det dyker upp några frågor eller funderingar under turen är guiderna alltid villiga att försöka besvara dessa.