MARITIMAN

Aktiviteter
Utmana alla landkrabbor i klassen och gör ett djupdyk ombord Maritiman. Här får man nämligen klättra ner under vattenytan och besöka en riktig ubåt.
HMS Nordkaparen patrullerade svenska farvatten under en tidsepok av kapprustning, järnridåer och kärnvapenhot. Så följ lejdaren mot Göta älvs botten, betrakta de klaustrofobiska utrymmena och få en känsla av hur det var att dyka 150 meter rakt ner i havsdjupet. Lyssna på det karaktäristiska ljudet från hydrofonen och hör kaptenen som varnar för främmande undervattensfarkoster och torpedanfall. Vågar ni mönstra på?

Ett besök på Göteborgs maritima upplevelsecentrum hjälper dig och din klass att på ett äventyrligt och spännande sätt minnas en svunnen epok av Göteborgs storslagna varvs -och fartygshistoria. Ni inleder med en 30 minuters lång rundtur tillsammans med en av Maritimans duktiga guider, där ni får möjligheten att se och lära om våra 15 olika fartyg, båtar och pråmar och samtidigt få en insikt i sjöfartens historiska betydelse för Göteborg.

Därefter finns Maritimans havslabb tillgängligt för er; en arena fylld av spännande experiment och klurig problemlösning. Här får ni lära er mer om vattnets egenskaper –  kopplat till sjöfart, båtliv och vår miljö. Hur funkar en ubåt, vem kan bygga den snabbaste båten och hur skall vi göra för att rädda havet? Genom 14 olika stationer kan ni utforska och lära er mer om begrepp som densitet, hydrodynamik, ytspänning och mycket mer.

Vi syns ombord! 

HITTA HIT
Maritiman ligger förtöjt vid Packhuskajen i centrala Göteborg, med GöteborgsOperan och Kajskjul 8 som närmsta grannar. Från Centralstationen, Brunnsparken och Drottningtorget tar det 10-15 minuter att promenera till Maritiman.
Närmsta buss- och spårvagnshållplatser är Stenpiren och Lilla Bommen. Därifrån är det sedan en kort promenad på cirka fem minuter. För exakta tider och resvägar hänvisar vi till:

Kontakt:
Tel: 031-10 59 50

Epost:
info@maritiman.se

 

ÖPPETTIDER

Maj
4-5/5 11-17
11-12/5 11-17
18-19/5 11-17
25-26/5 11-17

Juni, Juli, Augusti
Alla dagar 10-18 (21/6 stänger vi 15.00)

TIDSÅTGÅNG
Ca 1,5 timme.
MAT OCH DRYCK
Inga alternativ.