ALLT NI BEHÖVER VETA INFÖR KLASSRESAN TILL GÖTEBORG

Vad är egentligen Skolresan till Göteborg och hur funkar det att boka? Hur tar man sig runt i stan? Hur får man ihop pengar till resan? Här finns svar på alla frågor. Hittar du inte det du letar efter? Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

VANLIGA FRÅGOR OM VÅRA PAKET

VAD INNEBÄR EN FÖRBOKAD MÅLTID? 
De förbokade måltiderna bokar vi in på någon av de restauranger som vi samarbetar med. Dessa anpassas efter ert schema för att göra er tid på plats i Göteborg så smidig som möjlig.

 VAR GÄLLER MÅLTIDSKUPONGEN? 
Måltidskupongen gäller endast inne på Liseberg. Kupongen har ett värde på 90 kr och kan nyttjas i hela parken (vi gör inga bordsbokningar i parken). Kontakta oss om ni önskar lägga till ytterligare måltidskuponger utöver paketet

INGÅR ÅKPASS PÅ LISEBERG I PAKETEN? 
Nej, åkpass ingår inte! Men det går att köpa via oss.

BESTÄMMER VI VÅRT PROGRAM SJÄLVA?
Ni fyller själva i era önskemål om program efter att ni gjort bokningen. Vi gör alltid vårt bästa för att uppfylla era önskningar. Önskar ni att vi gör detta hjälper vi er såklart med det.

FÅR VI UTNYTTJA ETT 1-DAGSPAKET PÅ TVÅ DAGAR? 
Ja! Kontakta oss för mer information.

OM VI BLIR FÖRSENADE ELLER VÄLJER ATT HOPPA ÖVER EN INBOKAD AKTIVITET ELLER MÅLTID, BEHÖVER VI DÅ MEDDELA DET? 
Ja, det är viktigt att ni ringer till respektive leverantör och meddelar om ni blir försenade. Alla telefonnummer står i “information och vägbeskrivningar”, denna finner ni om ni loggar in på “Mina sidor”. 

VAD ÄR EN TILLVALSAKTIVITET? En tillvalsaktivitet är en aktivitet som ni kan lägga till i paketet. Vissa kan ni lägga till kostnadsfria och andra har en extrakostnad utöver paketpriset. Vilka aktiviteter ni kan välja mellan hittar ni HÄR.

 

VAR LIGGER DE OLIKA BOENDEALTERNATIVEN? 
Vi har boenden i de flesta delar av Göteborg. Allt från mitt på Avenyn till 10 minuters resväg med spårvagn.

 HUR MÅNGA BOR VI I VARJE RUM? 
Oftast bor ni i flerbäddsrum för 3–6 personer.

 VAD INNEBÄR ENKEL- OCH DUBBELRUMSTILLÄGG? 
Våra paketpriser baseras på boende i flerbäddsrum. Bor ni på hotell eller vandrarhem finns det möjlighet att välja till enkel- eller dubbelrum mot en extra kostnad.

INGÅR LAKAN OCH HANDDUK PÅ ALLA BOENDEANLÄGGNINGAR? 
Bor ni på hotell ingår lakan och handduk. Bor ni däremot på vandrarhem eller i stuga kan ni beställa till det mot en extra avgift, alternativt ta med det själva. OBS! Sovsäckar är ej tillåtna.

HUR GÅR BOKNINGEN TILL? 
Vår steg-för-steg-guide för hur bokningen går till hittar du här.

VAD GÄLLER VID AVBOKNING ELLER ÄNDRINGAR? 
Alla bokningsregler, inklusive avbokningsregler hittar under “Undrar du över det finstilta?”

FÅR VI LÄGGA TILL PERSONER EFTER ATT BOKNINGEN ÄR GJORD? 
Ja, fram till 21 dagar innan avresa. Om aktiviteterna redan är bokade och bekräftade tillkommer en ändringsavgift på 300 kr.

ÅKER EN VUXEN MED GRATIS? 
Nej, men däremot betalar lärare och föräldrar samma pris som elever.

KAN DET TILLKOMMA KOSTNADER UTÖVER PAKETPRISET? 
Ja. Alla boendepriser baseras på flerbäddsrum. Om ni vill ha enkel- eller dubbelrum tillkommer en kostnad. Ett fåtal tillvalsaktiviteter kostar extra att lägga till. Avbeställningsskydd kostar 50 kronor per person. Åkpass inne på Liseberg ingår inte i paketpriset, men går bra att beställa via oss. Kontakta oss för mer information.

VAD ÄR DEN TOTALA KOSTNADEN PER PERSON?
Den totala kostnaden för hela paketet hittar ni här. Så länge ni aktivt inte lägger till något som kostar extra i bokningen är det priset ni ser under våra paket som gäller.

INGÅR RESAN TILL OCH FRÅN GÖTEBORG?
Nej tyvärr, SJ och MTR har bra grupprabatter. Rekommenderar att kontakta deras gruppbokningsavdeling så hjälper dem er.

BEHÖVER JAG KONTAKTA HOTELLET ELLER AKTIVITETERNA? 
Nej, vi sköter all kontakt med dessa för er! 

UNDRAR DU ÖVER DET FINSTILTA?

BETALNING

 • En anmälningsavgift motsvarande 10% av det totala paketpriset (inklusive eventuellt avbeställningsskydd) inbetalas 10 dagar efter erhållande av bekräftelse.
 • Slutbetalning av resterande belopp ska göras senast 21 dagar före ankomst.

ÄNDRINGAR I BOKNINGEN

 • Ändring av avresedatum betraktas som en avbeställning och ny beställning (se rubrik “Avbokning av 5 personer eller fler” nedan) och en nybeställning.
 • Vid ändringar senare än 21 dagar innan ankomst utgår en ändringsavgift på 300 kronor per tillfälle och bokning.
 • Det är möjligt att lägga till fler personer i bokningen fram till 21 dagar före ankomst.

AVBOKNING AV 5 PERSONER ELLER FLER (eller hela gruppen)

 • Vid avbokning mer än 30 dagar före ankomst återbetalas inte den erlagda anmälningsavgiften vid avbokning.
 • Vid avbokning mindre än 30 dagar men mer än 21 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 50% av resans pris.
 • Vid avbokning mindre än 21 dagar men mer än 4 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 100% av resans pris.
 • Avbokning av ledare berättigar det ej avbokning av hela gruppen.

AVBOKNING AV ENSTAKA ELEVER (mindre än 5 personer)

 • Vid avbokning mer än 21 dagar före ankomst återbetalas inte anmälningsavgiften  för de avbokade personerna.
 • Vid avbokning mindre än 21 dagar men mer än 4 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 50% av det totala priset.
 • Vid avbokning mindre än 4 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 100%.
 • Avbokning av ledare berättigar det ej avbokning av hela gruppen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD 

Vi rekommenderar att skydda er mot avbokningskostnader vid sjukdom genom att teckna avbeställningsskydd för ert skolresepaketet, kostnaden är 50 kr per person och måste tecknas för samtliga i gruppen vid bokningstillfället. Mot uppvisande av läkarintyg från en till Försäkringskassan ansluten läkare är avbokningskostnaden endast 10%, oavsett hur sent avbokningen sker. Kostnaden för avbeställningsskyddet återbetalas ej.

AVBOKNING VID SJUKDOM (Utan avbeställningsskydd)

 • Vid endagspaket: Vid avbokning av enstaka elev senast dagen före avresedagen och sjukdom styrkes med läkarintyg, återbetalas hela beloppet förutom anmälningsavgiften.
 • Vid flerdagarspaket: Se rubrik “Avbokning av enskilda elever”.

Med Skolresans paket åker ni fritt med kollektivtrafiken.
Här är några tips på vägen.

På klassresan i Göteborg tar ni er enkelt fram i stan. Med era skolresekort kan ni åka hur mycket ni vill med kollektivtrafiken. Korten gäller med kollektivtrafiken inom Göteborg stad. Ni hittar mer information på Västtrafik.        

 • Ladda ner Västtrafiks app Reseplaneraren (som finns till såväl iOS och Android som till Windows Phone).
 • Skriv gärna ut resplan och tidtabeller innan ni åker, om ni hellre vill ha dem på papper.

Det finns många sätt att få råd med en klassresa. Här är våra bästa tips.

Att tjäna ihop pengar till den gemensamma resan är en nyttig erfarenhet som dessutom ger en alldeles speciell känsla av stolthet. För många är det kanske rentav det första arbetet man gör i livet. Hur ska man få ihop de pengar man behöver? Möjligheterna är många, men ett av de absolut vanligaste sätten är att sälja saker. Kakor, strumpor, godis, kryddor, vykort – listan kan göras hur lång som helst.

FÖRSÄLJNINGSPLAN
Lägg upp en plan för att uppnå ert mål. Här kommer lite mer handfasta råd.

1. SÄTT UPP ETT MÅL
Att ha ett fast och tydligt mål underlättar all försäljning. Börja med att bestämma vad pengarna ska användas till, så har ni något att se fram emot. Utse sedan en vuxen som kan vara ansvarig för försäljningen och sköta all kontakt med leverantörer m.m.

2. GÖR EN TIDSPLAN
För att lyckas med försäljningen är det smart att först komma överens om en tidplan. Vad är målet med försäljningen? Hur länge ska den pågå? Sätt upp en tidsram. Glöm inte att den som sköter beställningarna och administrationen också behöver lite tid på sig.

3. LÄR KÄNNA ER PRODUKT
Det finns nästan hur många produkter som helst att välja bland. Men oavsett vilken ni väljer så gäller det att det är någonting som ni själva tror på. Då blir det mycket enklare att sälja. Att veta mycket om det man säljer är också jätteviktigt, läs på och lär er så mycket som möjligt om er produkt. Och glöm inte att prova den själva.

4. HITTA RÄTT PLATS
Att veta var man ska sälja hänger ihop med vad man säljer och är minst lika avgörande för hur bra det går. Några tips är att sälja på arbetsplatser, basarer och marknader, genom dörrknackning och utanför platser där det samlas mycket folk. Att ta upp beställningar kan också vara en bra idé.

5. SÄLJ PÅ RÄTT SÄTT
Berätta vilka ni är, var ni kommer från och varför ni säljer. Säg till exempel såhär: ”Hej! Vi säljer för klass 4b på Västerskolan och sparar för att kunna åka på klassresa till Göteborg nu i till våren. ” – Sedan presenterar ni ert erbjudande. Ett provpaket med det ni säljer brukar vara väldigt effektivt att ha med sig. Låt kunderna känna på sockorna eller smaka på kakorna, så får de mycket lättare för att slå till direkt.

Andra bra sätt att tjäna pengar

BAKA OCH SÄLJ
Vissa företag har specialiserat sig på att leverera kakor och godis till skolklasser, men mest lönsamt är det förstås att baka själv. Ta upp beställningar på frukostfrallor en fredag, gå upp riktigt tidigt och baka på lördagen och leverera dem rykande färska samma morgon. Annars kanske det finns något lokalt bageri som ni kan samarbeta med? Se till att ni får ett bättre inköpspris än när man köper som vanligt i butiken.

ORDNA EN LOPPIS
Allt går att sälja! Städa vinden och källaren och fråga vad ni får ta. Det kanske rentav finns grannar som vill passa på att bli av med något som ni kan hämta upp? Satsa på marknadsföring: lägg lappar i grannarnas brevlådor och sätt in en radannons i tidningen.

ARRANGERA ETT DISCO
Förena nytta med nöje. På ett disco finns det många olika arbetsuppgifter att prova på. Spela skivor, ordna danstävlingar. Stå i biljettkassan eller garderoben, göra flyers och inbjudningskort. Se till att tjäna extra genom att sälja kakor, godis, varmkorv och drycker.

VIKTIG INFORMATION!

Verksamheten i Skolresan Göteborg ligger för närvarande nere. Förhandlingar förs med nya intressenter till att överta verksamheten och driva den vidare. Vi hoppas att kunna erbjuda information om detta så snart som möjligt.
Vi säljer därför inga skolresor i väntan på att överlåtelsen skall bli klar.

Välkommen tillbaka för mer information senare!