Allt ni behöver veta om Skolresan till Göteborg

ALLT NI BEHÖVER VETA INFÖR KLASSRESAN

Vad är egentligen Skolresan till Göteborg och hur funkar det att boka? Hur tar man sig runt i stan? Hur får man ihop pengar till resan? Här finns svar på alla frågor. Hittar du inte det du letar efter? Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT BOKA

BÖRJA HÄR

1. Ni skickar en bokningsförfrågan Ni skapar en bokningsförfrågan här. Detta är inget som är bindande förrän den 10% anmälningsavgiften är betald. 

2. Vi går igenom er förfrågan och återkommer inom en vecka Vi går igenom era önskemål och förbokar ert boende. Inom 7 dagar får ni tillgång till “Mina Sidor”. Observera att vi inte alltid kan uppfylla era önskemål på grund av andra event och evenemang i staden och mycket är uppbokat.

3. Ni bekräftar genom att betala anmälningsavgiften Ni tittar igenom bekräftelsen så allt stämmer och betalar fakturan inom 10 dagar. Nu har ni gjort er bokning.

SENAST 3 VECKOR EFTER BOKNINGEN

4. Ni kompletterar med tillvalsaktiviteter och andra önskemål lägg till tillvalsaktiviteterna och andra önskemål kring programmet. Ju snabbare ni gör det desto större är chansen att programmet blir enligt era önskemål. OBS! detta gäller inte bokningar gjorda innan årskiftet. Bokningar som kommer in under hösten/ vintern året innan avresa färdigställs schemat i februari samma år som avresa.

Bokar ni med kort framförhållning? Skicka in era önskemål så fort ni kan, så är det större chans att vi lyckas lösa det.

SENAST 3 VECKOR FÖRE RESAN (OM NI BOKAT BOENDE OCH/ELLER MÅLTIDER)

5. Ni skickar in en namnlista Senast 5 dagar innan ankomst behöver vi ha en lista på alla era namn och om ni har några matallergier eller specialkost vi behöver ta hänsyn till. Ni skickar in namnlistan via “Mina Sidor”.

6. Programmet ska färdigställas  Vi går igenom era önskemål och lägger upp programmet för er resa. Vi hör av oss om det är något som behöver ändras!

7. Allt är bokat och klart! På “Mina Sidor” kan ni se ert program för resan. 

8. Ni betalar slutfakturan Slutfakturan finns inne på “MIna sidor” ska betalas senast 21 dagar innan ankomst.

SENAST 1 VECKA FÖRE RESAN

9. Biljetter och Skolresans resekort: Följande kommer skickas hem till er en vecka före ankomsten till Göteborg: Biljetten till samtliga aktiviteter och restauranger i form av ett program, Skolresans resekort för lokaltrafiken, entréer till Liseberg, måltidskuponger samt eventuella biobiljetter och åkpass
Ni som beställt åkpass via oss kommer får ett gruppkort som innefattar entré, åkpass och måltidskupong hemskickat till er innan ankomst. Gruppkortet visas upp vid entrén på Liseberg.
Ni som inte beställt åkpass via oss får separata entréer och måltidskuponger i kuvertet som skickas hem till er innan ankomst till Göteborg
10. Äntligen dags för avresa! När ni kommer till Göteborg är allt bokat och klart, så ni kan koncentrera er på att ha en rolig resa tillsammans.

VANLIGA FRÅGOR OM VÅRA PAKET

MAT

VAD INNEBÄR EN FÖRBOKAD MÅLTID? De förbokade måltiderna bokar vi in på någon av de restauranger som vi samarbetar. Dessa anpassas efter ert schema, detta för att göra er tid på plats i Göteborg så smidig som möjlig.

 VAR GÄLLER MÅLTIDSKUPONGEN? Måltidskupongen gäller endast inne på Liseberg. Kupongen har ett värde på 85 kr och kan nyttjas i hela parken (vi gör inga bordsbokningar i parken). Kontakta oss om ni önskar lägga till ytterligare måltidskuponger utöver paketet.

AKTIVITETER

INGÅR ÅKPASS PÅ LISEBERG I PAKETEN? Nej, åkpass ingår inte! 
BESTÄMMER VI VÅRT PROGRAM SJÄLVA? Ni fyller själva i era önskemål om program efter att ni gjort bokningen. Vi gör alltid vårt bästa för att uppfylla era önskningar.

FÅR VI UTNYTTJA ETT 1-DAGSPAKET PÅ TVÅ DAGAR? Ja! Kontakta oss för mer information.

OM VI BLIR FÖRSENADE ELLER VÄLJER ATT HOPPA ÖVER EN INBOKAD AKTIVITET ELLER MÅLTID, BEHÖVER VI DÅ MEDDELA DET? Ja, det är viktigt att ni ringer till respektive leverantör och meddelar om ni blir försenade. Alla telefonnummer står i “information och vägbeskrivningar”, denna finner ni om ni loggar in på “Mina sidor”. 

BOENDE

VAR LIGGER DE OLIKA BOENDEALTERNATIVEN? Vi har boenden i de flesta delar av Göteborg. Allt från mitt på Avenyn till 10 minuters resväg med spårvagn.

 HUR MÅNGA BOR VI I VARJE RUM? Oftast bor ni i flerbäddsrum för 3–6 personer.

 VAD INNEBÄR ENKEL- OCH DUBBELRUMSTILLÄGG? Våra paketpriser baseras på boende i flerbäddsrum. Bor ni på hotell eller vandrarhem finns det möjlighet att välja till enkel- eller dubbelrum mot en extra kostnad.

INGÅR LAKAN OCH HANDDUK PÅ ALLA BOENDEANLÄGGNINGAR? Bor ni på hotell ingår lakan och handduk. Bor ni däremot på vandrarhem eller i stuga kan ni beställa till det mot en extra avgift, alternativt ta med det själva. OBS! Sovsäckar är ej tillåtna.

OM BOKNINGEN

HUR GÅR BOKNINGEN TILL? Vår steg-för-steg-guide för hur bokningen går till hittar du här.

VAD GÄLLER VID AVBOKNING ELLER ÄNDRINGAR? Alla bokningsregler, inklusive avbokningsregler hittar under “Undrar du över det finstilta?”

FÅR VI LÄGGA TILL PERSONER EFTER ATT BOKNINGEN ÄR GJORD? Ja, fram till 21 dagar innan avresa. Om aktiviteterna redan är bokade och bekräftade tillkommer en ändringsavgift på 300 kr.

ÅKER EN VUXEN MED GRATIS? Nej, men däremot betalar lärare och föräldrar samma pris som elever.

KAN DET TILLKOMMA KOSTNADER UTÖVER PAKETPRISET? Ja. Alla boendepriser baseras på flerbäddsrum. Om ni vill ha enkel- eller dubbelrum tillkommer en kostnad. Ett fåtal tillvalsaktiviteter kostar extra att lägga till. Avbeställningsskydd kostar 45 kronor per person. Åkpass inne på Liseberg ingår inte i paketpriset, men går bra att beställa via oss. Kontakta oss för mer information.

UNDRAR DU ÖVER DET FINSTILTA?

RESEVILLKOR

BETALNING

 • En anmälningsavgift motsvarande 10% av det totala paketpriset (inklusive eventuellt avbeställningsskydd) inbetalas 10 dagar efter erhållande av bekräftelse.
 • Slutbetalning av resterande belopp ska göras senast 21 dagar före ankomst.

ÄNDRINGAR I BOKNINGEN

 • Ändring av avresedatum betraktas som en avbeställning och ny beställning (se rubrik “Avbokning av 5 personer eller fler” nedan) och en nybeställning.
 • Vid ändringar senare än 21 dagar innan ankomst utgår en ändringsavgift på 300 kronor per tillfälle och bokning.
 • Det är möjligt att lägga till fler personer i bokningen fram till 21 dagar före ankomst.

AVBOKNING AV 5 PERSONER ELLER FLER (eller hela gruppen)

 • Vid avbokning mer än 30 dagar före ankomst återbetalas inte den erlagda anmälningsavgiften vid avbokning.
 • Vid avbokning mindre än 30 dagar men mer än 21 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 50% av resans pris.
 • Vid avbokning mindre än 21 dagar men mer än 4 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 100% av resans pris.
 • Avbokning av ledare berättigar det ej avbokning av hela gruppen.

AVBOKNING AV ENSTAKA ELEVER (mindre än 5 personer)

 • Vid avbokning mer än 21 dagar före ankomst återbetalas inte anmälningsavgiften  för de avbokade personerna.
 • Vid avbokning mindre än 21 dagar men mer än 4 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 50% av det totala priset.
 • Vid avbokning mindre än 4 dagar före ankomst är avbokningskostnaden 100%.
 • Avbokning av ledare berättigar det ej avbokning av hela gruppen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD 

Vi rekommenderar att skydda er mot avbokningskostnader vid sjukdom genom att teckna avbeställningsskydd för ert skolresepaketet, kostnaden är 45 kr per person och måste tecknas för samtliga i gruppen vid bokningstillfället. Mot uppvisande av läkarintyg från en till Försäkringskassan ansluten läkare är avbokningskostnaden endast 10%, oavsett hur sent avbokningen sker. Kostnaden för avbeställningsskyddet återbetalas ej.

AVBOKNING VID SJUKDOM (Utan avbeställningsskydd)

 • Vid endagspaket: Vid avbokning av enstaka elev senast dagen före avresedagen och sjukdom styrkes med läkarintyg, återbetalas hela beloppet förutom anmälningsavgiften.
 • Vid flerdagarspaket: Se rubrik “Avbokning av enskilda elever”.

 

ATT RESA I GÖTEBORG

I Göteborg åker ni fritt med kollektivtrafiken. Här är några tips på vägen. På klassresan i Göteborg tar ni er enkelt fram i stan. Med era Skolresans resekort kan ni åka hur mycket ni vill med kollektivtrafiken. Korten gäller på bussar, spårvagnar och båtar (Älvsnabben, Älvsnabbare och skärgårdsbåtarna). Ni hittar mer information på Västtrafik och på goteborg.com.        

 • Tips inför resan! Om ni bor inom Västtrafiks område Göteborg+++ kan ni använda era Skolresans resekort för att åka tåg eller buss till Göteborg.
 • Ladda ner Västtrafiks app Reseplaneraren (som finns till såväl iOS och Android som till Windows Phone).
 • Skriv gärna ut resplan och tidtabeller innan ni åker, om ni hellre vill ha dem på papper.
TJÄNA PENGAR TILL KLASSRESAN

Det finns många sätt att få råd med en klassresa. Här är våra bästa tips.

Att tjäna ihop pengar till den gemensamma resan är en nyttig erfarenhet som dessutom ger en alldeles speciell känsla av stolthet. För många är det kanske rentav det första arbetet man gör i livet. Hur ska man få ihop de pengar man behöver? Möjligheterna är många, men ett av de absolut vanligaste sätten är att sälja saker. Kakor, strumpor, godis, kryddor, vykort – listan kan göras hur lång som helst. FÖRSÄLJNINGSPLAN Lägg upp en plan för att uppnå ert mål. Här kommer lite mer handfasta råd. 1. SÄTT UPP ETT MÅL Att ha ett fast och tydligt mål underlättar all försäljning. Börja med att bestämma vad pengarna ska användas till, så har ni något att se fram emot. Utse sedan en vuxen som kan vara ansvarig för försäljningen och sköta all kontakt med leverantörer m.m. 2. GÖR EN TIDSPLAN För att lyckas med försäljningen är det smart att först komma överens om en tidplan. Vad är målet med försäljningen? Hur länge ska den pågå? Sätt upp en tidsram. Glöm inte att den som sköter beställningarna och administrationen också behöver lite tid på sig. 3. LÄR KÄNNA ER PRODUKT Det finns nästan hur många produkter som helst att välja bland. Men oavsett vilken ni väljer så gäller det att det är någonting som ni själva tror på. Då blir det mycket enklare att sälja. Att veta mycket om det man säljer är också jätteviktigt, läs på och lär er så mycket som möjligt om er produkt. Och glöm inte att prova den själva. 4. HITTA RÄTT PLATS Att veta var man ska sälja hänger ihop med vad man säljer och är minst lika avgörande för hur bra det går. Några tips är att sälja på arbetsplatser, basarer och marknader, genom dörrknackning och utanför platser där det samlas mycket folk. Att ta upp beställningar kan också vara en bra idé. 5. SÄLJ PÅ RÄTT SÄTT Berätta vilka ni är, var ni kommer från och varför ni säljer. Säg till exempel såhär: ”Hej! Vi säljer för klass 4b på Västerskolan och sparar för att kunna åka på klassresa till Göteborg nu i till våren. ” – Sedan presenterar ni ert erbjudande. Ett provpaket med det ni säljer brukar vara väldigt effektivt att ha med sig. Låt kunderna känna på sockorna eller smaka på kakorna, så får de mycket lättare för att slå till direkt.

Andra bra sätt att tjäna pengar

BAKA OCH SÄLJ Vissa företag har specialiserat sig på att leverera kakor och godis till skolklasser, men mest lönsamt är det förstås att baka själv. Ta upp beställningar på frukostfrallor en fredag, gå upp riktigt tidigt och baka på lördagen och leverera dem rykande färska samma morgon. Annars kanske det finns något lokalt bageri som ni kan samarbeta med? Se till att ni får ett bättre inköpspris än när man köper som vanligt i butiken. ORDNA EN LOPPIS Allt går att sälja! Städa vinden och källaren och fråga vad ni får ta. Det kanske rentav finns grannar som vill passa på att bli av med något som ni kan hämta upp? Satsa på marknadsföring: lägg lappar i grannarnas brevlådor och sätt in en radannons i tidningen. ARRANGERA ETT DISCO Förena nytta med nöje. På ett disco finns det många olika arbetsuppgifter att prova på. Spela skivor, ordna danstävlingar. Stå i biljettkassan eller garderoben, göra flyers och inbjudningskort. Se till att tjäna extra genom att sälja kakor, godis, varmkorv och drycker.

Skolresan till Göteborg  |  Pusterviksgatan 13, SE-413 01 GÖTEBORG  |  Skolresan är en del av Strömma