VÄLJ BLAND GÖTEBORGS ROLIGASTE AKTIVITETER

Här finner ni Göteborgs roligaste aktiviteter enligt oss på Skolresan. I våra paket ingår alltid entré till  huvudaktiviteterna – Liseberg, Universeum och en tur med Paddan. Notera att vissa “tillvalsaktiviteter” kostar extra.

Liseberg ingår i Skolresan

LISEBERG

Liseberg bjuder på åkglädje i världsklass med en mängd magpirrande åkattraktioner, spännande 5-kampsspel, sommarens bästa konserter och gastkramande Spökhotellet Gasten. Här finns också prisfyllda lyckohjul och massor av restauranger och serveringar, där du kan fylla på energiförrådet mellan varven.

Du kan försöka räkna ut krockvinklarna i Kållerado, testa ditt mod i mäktiga Valkyria – Europas längsta Dive Coaster – köra så det ryker i Helix, uppleva tyngdlagen i Balder, övningsköra i Radiobilarna, åka halvvägs till rymden i AtmosFear, orientera mellan attraktionerna och mycket mer. Dessutom har du roligt på köpet!

Adress:
Örgrytevägen 5

Telefon:
031-40 01 00

Hemsida:
http://www.liseberg.se/
Cirka 20 minuters gångväg till centrum och centralstationen.

Närmaste hållplats:
Liseberg (spårvagn nr 5.)

Korsvägen:
Spårvagn nr 2, 4, 5, 6, 8, 13 och Ringlinjen.

Från öppning till stängning!

Köp till måltidskuponger som gäller på Lisebergs samtliga serveringar och restauranger. En måltidskupong ingår i alla ordinarie paket. Ingen bordsreservation behövs för klassen vid användandet av måltidskupongen.

Måltidskupongens värde är 85kr

UPPDRAG FÖR VETGIRIGA Förbered er inför Lisebergsbesöket genom att ladda ner gratismaterial från liseberg.se/grupp-skolresor och hitta svaren på frågor som varför det pirrar i magen när man åker berg-och-dalbana eller varför man lyfter från stolen i Uppskjutet.</p

Besök Universeum med Skolresan Göteborg

UNIVERSEUM

Universeum är fullt av upplevelser, äventyr och vetenskap. Här kan du uppleva oceanens djup, regnskogens fuktiga värme och rymdens oändlighet på en och samma dag.

En vandring genom huset blir en 3,5 km lång laboration med experiment och upptäckter inom teknik, biologi, kemi, naturvetenskap, matematik och teknik. Här kan du lära dig mer om Sveriges fantastiska landskap eller se på när vi matar deras hajarna i Oceantanken. Den som vill testa sina gränser kan kliva in bland ormar, spindlar och varaner i Dödliga skönheter. Alla är uppfinnare! I The Hub får du vara kreativ med teknik. Hitta din inre uppfinnare genom att leka, bygga och skapa i en jätteverkstad. Missa inte Regnskogen där ni bland träden kan skymta små djur.

Här möter du varje vecka nya roliga utmaningar att sätta tänderna i, tillsammans med Universeums guider.

Universeum ligger granne med Liseberg, med 15-20 minuters gångväg till centrum och Centralstationen.
Närmaste hållplats:
Korsvägen, spårvagn nr 4, 5, 6, 8, 14 eller Ringlinjen.

Adress:
Södra Vägen 50

Telefon:
031-335 64 50

Öppet alla dagar året runt.
Ordinarie öppettid kl 10-18.
För specifika öppettider, läs mer på Universeums hemsida.

2-3 timmar.
Boka er lunch på Universeum genom Skolresan. I år serveras ni tacobuffé. Universeums Kafé strävar efter att använda så många ekologiska produkter som möjligt.

Innan avfärd:
Universeums skolprogram hittar du på universeum.se/utbildning. Där finns samlad information om Universeum och allt som finns att göra där.

På webben kan du som lärare också hämta hem förberedande pedagogiskt material inför skolresan till Universeum.
Upptäck Universeum – roliga uppgifter och frågor från hela huset. Läs mer!
Avdelningsbeskrivningar – information om Universeums alla avdelningar. Läs mer!

Båtresor med Paddan ingår alltid i Skolresan

PADDAN

För att uppleva Göteborg på riktigt är en tur med Paddanåtarna ett måste. Guiden berättar underhållande om stadens historia, nutid och framtid. Under turen passerar ni de många och låga broarna, glöm inte kolla upp för att se vad som gömmer sig under Osthyveln! Turen fortsätter ut i hamnen och var beredda på ett och annat Göteborgsskämt!

Paddan har funnits i Göteborgs kanaler sedan i början av 1900-talet, turen har alltid varit väldigt uppskattad bland skolelever tack vare de fantastiska guiderna. Ni kommer skratta, vi lovar!

Paddan sightseeing ligger beläget nära Kungsportsplatsen, tio minuters promenadavstånd från Centralstationen. Spårvagn 3, 4, 5, 7 och 10. Stombuss 18.

Adress:
Kungsportsbron

Telefon:
031 – 60 96 70

Hemsida:
Se på karta!

Säsongsöppet 12 april. För detaljerade tidtabell, se hemsidan.

50 minuter.

Paddan har ingen egen servering, men låt Skolresan boka in en lunch på en restaurang i närheten. Runt Kungsportsplatsen finns annars ett flertal glassbarer samt kiosker.
Ni får gärna ta med er fika ombord, men glöm inte att ta med skräpet.

Kom närmare hamnstaden Göteborg med Paddanbåtarna som erbjuder en klassisk färd som förenar både nytta nöje. De inspirerande guiderna berättar om Göteborg med stor inlevelse och riktar sig till såväl unga som gamla.

Under turen får ni ta del av intressant fakta samt historia om staden men även skrönor och klassiska göteborgsvitsar som ni kan berätta för dem där hemma. Turen bjuder även på spänning när vi åker under den extremt låga bron ”Osthyveln” och om det dyker upp några frågor eller funderingar under turen är guiderna alltid villiga att försöka besvara dessa.

TILLVALSAKTIVITETER

JUMPYARD

Har du någonsin drömt om att kunna hoppa riktigt högt, göra volter ner i en stor hög av skumbitar eller göra en slam dunk i en basketkorg?  JumpYard är ett helt nytt trampolinparadis som öppnar i Göteborg i mars 2019. Parken är ca 2000 m2 stor och består bland annat av Main Court, Foam Pit, Battle Beam, Dodge ball (spökboll), hopptorn, hoppvägg med high performance-matta, hinderbana, basket ball slam dunk, en SKYRIDER med mycket mera. Du kan återhämta dig och fylla på med energi i deras kafé som har ett stort utbud av både mat och dryck!

Main court är det stora hoppfältet med integrerade studsmattor från vägg till vägg och fält till fält. Du hoppar runt fritt och mjukt, varje hopp tar dig högre och högre. Det ingår en timmes hopptid samt JumpYards egna halkstrumpor. JumpYard passar den aktive, gammal som ung.

Kom och hoppa loss med oss!

Från Centralstationen tar du spårvagn 1 till Kaggeledstorget. Därifrån går du vänster över spåren och en kort 2-minuters promenad bort till oss! Du kan även ta lokaltåget från endera hållet och gå av vid Sävenäs. Adress: Torpavallsgatan 4C, 416 73 Göteborg Telefon: 031 – 767 54 80

Måndag – torsdag: 12:00 – 20:00
Fredag: 12:00 – 22:00

1 timme.

Det finns inga möjligheter till mat och dryck här via oss

Prison Island med Skolresan Göteborg

PRISON ISLAND

Upplev ett unikt fängelseäventyr med utmanande äventyrsceller. Samarbeta och ha fantastiskt kul. Det handlar det om att samarbeta i lag och lösa stora som små utmaningar och samla så många poäng som möjligt. Allt är möjligt och bästa laget vinner alltid för i våra celler gäller laget före jaget. Ni bildar lag om 3-4 personer, gärna innan ni kommer, då ni kommer håller vi en genomgång innan det är dags att ge sig an våra utmaningar. Hos Prison Island hittar du ett välutrustat café och lounge, kalasrum och utmanande äventyrsceller.

Adress:
Prison Island Göteborg
Åbäcksgatan 6A
431 67 Mölndal

Telefon: 031-797 19 99

Alla dagar 10-20
1,5 timme

Går att boka måltid här via oss på Skolresan
Har ett litet café med smått och gott.

Kör gocart på Skolresan till Göteborg

GO CART

Gokartcentralen har Göteborgs snabbaste gokartbana bara ett stenkast från centralstationen & operan mitt i centrala Göteborg. Här kan Ni tävla mot varandra, gokarting är en av de få sporterna som tjejer och killar tävlar med varandra. I aktiviteten ingår 8 minuters körning med tidtagning. Gokart är för alla!

Rekommenderad lägsta ålder: 12 år
Längdkrav: 140 centimeter

Kör som om du skulle till på- och avlämnings parkeringen Centralstationen / Nils Eriksons Terminalen. Bergslagsgatan går tvärs över rondellen som går utanför Nils-Eriksons Terminalen. Kör förbi avfarten och kör av nästa som är Bergslagsgatan. Ni ser oss rakt fram från rondellen. Ni kommer alltså ha Nordstanhuset i bakluckan/nacken. Välkomna!

Adress:
Bergslagsgatan 6

Telefon:
031-15 15 18

Hemsida:
http://www.gokartcentralen.se

Måndag – Fredag samt Söndag, 11-17.
Ca 30 minuter per grupp.

Ingen mat serveras här

Ej handikappanpassat.
Laserdome med Skolresan

LASERDOME & MÖRKER MINIGOLF

En adrenalinrusch som kräver samarbete, koordination och strategiskt tänkande. För de elever som inte vill spela Laserdome finns alternativet Mörker-minigolf.
Laserdome är ett adrenalinhöjande lagspel som kräver samarbete, koordination och strategiskt tänkande. Själva arenan är mörklagd och ljuset ultraviolett, vilket lyser upp detaljer och kanter kring banan. Med sensorförsedda västar på kroppen och laservapen i händerna jagar ni varandra genom mörka gångar, uppför ramper och över hinder. Det finns även gott om rökeffekter och nervkittlande musik – och skiljeväggar som är perfekta för bakhåll.

1 spel – Ersätt en tillvalsaktivitet utan extra kostnad.
2 spel – Ersätt en tillvalsaktivitet samt 50 kr extra.
3 spel – Ersätt en tillvalsaktivitet samt 70 kr extra.

 

Ta spårvagn 4 eller 2 till Krokslätts torg. Därifrån går ni ca 400 meter så är ni framme.

Adress: Grafiska vägen 32
Telefon: 031-15 51 05

Måndag – Fredag 12-20
Lördag – Söndag 10-20

Laserdomehallen öppnar kl 12.00, så det går tyvärr inte att boka spel tidigare än så.
Minimum 2 spel på söndagar.

1 spel – 20 min
2 spel – 40 min
3 spel – 60 min

Mörker-minigolf – ca 45 minuter

Laserdomehallen öppnar kl 12.00, så det går tyvärr inte att boka spel tidigare än så.

Söndagar minimum 2 spel.

Inga alternativ.

MARITIMAN

Utmana alla landkrabbor i klassen och gör ett djupdyk ombord Maritiman. Här får man nämligen klättra ner under vattenytan och besöka en riktig ubåt.
HMS Nordkaparen patrullerade svenska farvatten under en tidsepok av kapprustning, järnridåer och kärnvapenhot. Så följ lejdaren mot Göta älvs botten, betrakta de klaustrofobiska utrymmena och få en känsla av hur det var att dyka 150 meter rakt ner i havsdjupet. Lyssna på det karaktäristiska ljudet från hydrofonen och hör kaptenen som varnar för främmande undervattensfarkoster och torpedanfall. Vågar ni mönstra på?

Ett besök på Göteborgs maritima upplevelsecentrum hjälper dig och din klass att på ett äventyrligt och spännande sätt minnas en svunnen epok av Göteborgs storslagna varvs -och fartygshistoria. Ni inleder med en 30 minuters lång rundtur tillsammans med en av Maritimans duktiga guider, där ni får möjligheten att se och lära om våra 15 olika fartyg, båtar och pråmar och samtidigt få en insikt i sjöfartens historiska betydelse för Göteborg.

Maritiman ligger förtöjt vid Packhuskajen i centrala Göteborg, med GöteborgsOperan och Kajskjul 8 som närmsta grannar. Från Centralstationen, Brunnsparken och Drottningtorget tar det 10-15 minuter att promenera till Maritiman. Närmsta buss- och spårvagnshållplatser är Stenpiren och Lilla Bommen. Därifrån är det sedan en kort promenad på cirka fem minuter. För exakta tider och resvägar hänvisar vi till: Kontakt: Tel: 031-10 59 50 Epost: info@maritiman.se

Maj
4-5/5 11-17
11-12/5 11-17
18-19/5 11-17
25-26/5 11-17

Juni, Juli, Augusti
Alla dagar 10-18 (21/6 stänger vi 15.00)

Ca 1,5 timme.

Inga alternativ.

NATURHISTORISKA MUSEÉT

Visste du att den Malmska valen bara var en liten unge? Vuxna blåvalar kan bli mer än 30 meter långa och väga sådär 150 ton. På museet finns en underkäke från en vuxen blåval bredvid den Malmska valen – jämför du dem så förstår du hur otroligt stor en vuxen blåval är.

Naturhistoriska Museets stora huvudattraktion är den Malmska valen, världens enda uppstoppade blåval som mäter hela 16,4 meter. Utställningar med blötdjur, tagghudingar, fiskar, grod- och kräldjur, encelliga djur, svamp- och nässeldjur, maskar, kräftdjur och insekter finns på första planet. Två trappor upp finns merparten av de stora djuren; den afrikanska elefanten, en noshörning och en flodhäst, antiloper, björnar, möss, fåglar och mycket, mycket mer. Naturhistoriska museet har även guidade visningar som ingår efter överenskommelse.

Det enklaste sättet att hitta till Göteborgs naturhistoriska museum är att åka kollektivt. Närmaste hållplats är Linnéplatsen och dit går många buss och spårvagnslinjer.Från Linnéplatsen tar man trapporna upp in i Slottskogen och fortsätter gångvägen fram till stora entrén.

Adress:
Museivägen 10, Göteborg

Telefon:
010-441 44 00

Epost:
gnm@vgregion.se

Måndagar har vi stängt.
Tisdag – Söndag kl.11.00 – 17.00
Torsdag kl. 11.00-20.00

Tisdag den 6 juni Nationaldagen – stängt

Ca 1,5 timme.
Det finns ett kafé.
Liseberg ingår i Skolresan

EXTRA ENTRÉ TILL LISEBERG

Stannar ni flera dagar i Göteborg?

Använd ett av paketets fria tillval och gå in på Liseberg en gång till. Ett tillägg tillkommer på 40 kr/person.

Adress: Örgrytevägen 5
Telefon: 031-40 01 00
Hemsidan: http://www.liseberg.se/

Hela dagen.

Handikappsanpassat.

Slottsskogens Äventyrsgolf med Skolresan

SLOTTSSKOGENS ÄVENTYRSGOLF

Spela äventyrsgolf på anläggningen i Slottsskogen. En perfekt kvällsaktivitet.
I Slottsskogen, ett stenkast från Linnéplatsen och allmänna kommunikationer, ligger Slottsskogens äventyrsgolf. Läget är mycket fint intill en av fågeldammarna.

Upplev glädjen och spänningen från den roliga äventyrsgolfen!

Ett spel tar ungefär en timme och passar alla åldrar.

Äventyrsgolfen ligger några meter från spårvagnsstationen Linnéplatsen.

Adress:
Slottsskogspromenaden 1
Göteborg

Telefon:
0705 751 111

Epost:
slottsskogen@starsnstripes.se

Ingen information.

Ca 1 timme.

Det finns ett café.

UNGDOMSKAMPEN


Utmana dina klasskamrater i laserdome, mad cow och sumo-wrestling!
I Ungdomskampen ingår 40 min laserdomespel samt de två femkampsgrenarna tjurridning och sumobrottning.

Rekommenderad ålder 13-19 år

Adress: Grafiska vägen 32 Ta spårvagn 4 eller 2 till Krokslätts torg. Gå sedan ca 400 meter så är ni framme vid aktiviteten. Telefon: 031-15 51 05

Måndag – Fredag kl 12-20.

Ca 1,5-2 timmar.

Inga alternativ.
.

Varldskulturmuseet på Skolresan

VÄRLDSKULTURMUSEÉT


Är ni på skolresa i Göteborg? Passa på att besöka Världskulturmuseet, granne med Liseberg och Universeum.

Boka en skolvisning och upptäck världen tillsammans! Världskulturmuseet arbetar för att du och alla andra skall känna sig hemma över gränser och engagera sig för en gemensam framtid. Tillsammans utforskar ni världsbilder, såväl historiska som samtida.

Låt dig beröras och kanske uppröras av utställningarna – vi lovar att ni kommer att vidga era perspektiv.

Handikappanpassat.

 

Världskulturmuseet ligger centralt på Södra Vägen 54, vid Universeum och Liseberg. Närmaste hållplats är Korsvägen.

Telefon:
010-456 11 79

Epost:
info@varldskulturmuseet.se

Måndag: stängt
Tisdag: 12-17
Onsdag: 12-20
Torsdag: 12-17
Fredag: 12-17
Lördag: 11-17
Söndag: 11-17

För specifika öppettider, läs mer på Världskulturmuseets hemsida 

Ca 1 timme.

Kan boka måltid via oss

High Adventure aktivitet för skolklasser

HIGH ADVENTURE

Vajrar, nät, rep och stockar är uppspända mellan höga träd och bildar tre olika banor med totalt 45 utmaningar. Våra banor är sammanlagt en kilometer långa. De börjar nere vid marken och sträcker sig ända upp till trädtopparna. Den lägsta banan startar på 3,5 meters höjd, den lite mer utmanande banan tar dig upp till 10 meter och känner du dig inte klar här testar du den tuffaste banan som är 18 meter som högst. Vår längsta linbana är 170 meter lång och en tur med den ger garanterat fjärilar i magen.

En noggrann säkerhetsinstruktion ges av parkens personal innan du ger dig ut på banorna. Därefter får du ta dig fram på banorna, helt i ditt eget tempo. Bokningen gäller för klättring i upp till tre timmar.

Lägsta ålder: 12 år (eller 11 år om man fyller 12 samma år)
Längdkrav: 150 centimeter

High Adventure Lexbydalsvägen 8 433 31 Partille

Kollektivt: Busshållplats “Lexbydalsvägen” (300 m att gå). Buss 519 går från Göteborgs centralstation, via Partille C, och tar ca 20 minuter.
Telefonnummer: 070-88 22 441
Hemsida: www.high-adventure.se

Öppettider för skolklasser: Måndag-Fredag, så länge solen är uppe.

Tidsåtgång: 3 timmar

Det går att boka måltid via oss.
.

Ej handikappanpassat.
.

UNIVERSEUMS LEKTIONER

Universeum erbjuder värdefulla lektioner och labrationer som kompliment till undervisningen i skolan! Här finns många olika lektioner och labrationer att välja mellan men våra favoriter är Livsviktigt Kemi, Upptäckten av G-Rex och Expedition rymden.

Expedition rymden (åk 7-9)
Här undersöker ni Universeum uppbyggnad och går igenom naturvetenskapliga teorier om dess uppkomst. Tillsammans får ni sedan genomgå en rad utmaningar i hur liv klarar et tuffa förhållandena i rymden.

Livsviktigt Kemi (åk 4-6)
På 150 år har medellivslängden i Sverige nästa fördubblats! Mycket beror på att vi idag kan bota sjukdomar som tidigare kunde vara livshotande tack vare den medicinska utvecklingen. Men för att medicinen ska verka måste den nå rätt plats i kroppen. Hur går det till?

Upptäckten av G-rex (åk F-6)
Här kan ni på ett lekfullt sätt uppleva dinosaurier och vetenskapen bakom forntidens jättar.Hur länge vandrade dessa fascinerande varelser runt på vår jord och hur såg det egentligen ut? Följ med Universeum Paleontolog under upptäckten av en helt ny art!

För mer information om resterande lektioner och labrationer kontakta oss på Skolresan eller besök Universeum hemsida.

Universeum ligger vid hållplatsen Korsvägen, granne med Liseberg. Det går flera spårvagnar och bussar hit.

Adress: Södra vägen 50, Göteborg
Telefon: 031-335 64 50

Vi har öppet 365 dagar om året klockan 10–18.

Ibland har vi öppet längre eller kortare:
Kristi himmelsfärd 10 maj–13 maj: 10–19.
Sommar 30 juni–12 augusti: 10–20.
Julafton 24 december: 10–15.

Ca 1 timme.

Ni kan boka bord i restaurangen via skolresan.

Volleyboll med Skolresan

VOLLEYBOLL BEACH CENTER

Visst hade det varit riktigt kul att få utmana sina klasskamrater i Beachvolley i världens största Beachvolleyhall?

Upplev denna unika Beachvolleyhall med sina 16 inomhusbanor och sex utomhusbanor. 
Detta är en sport som är mycket uppskattad i alla åldrar. Ni lär inte bara känna varandra bättre utan lär er också att samarbeta på ett kul och utmanande sätt.

På Beach Center har alla vrår på ett eller annat sätt inspirerats från världens stränder. Till exempel så njuter ni av tropisk värme inne i hallen och 2500ton kritvit sand, så vi kan garantera att strandkänslan är mycket hög!
Här får ni 2 mycket roliga aktiva timmar helt barfota i sanden oavsett vilken årstid och väder det än är, när som på året.

Hållplatserna Kviberg (spårvagn 6, 7, 11) och Brovägen (buss 58,167 och 519) är bara en kort promenad från hallen. Från hållplatsen går ni mot och förbi Kvibergs Kaserner och Prioritet Serneke Arena. På vänster sida och ser då en grå och tegelfärgad byggnad med en stor Beach Center-logga på.

Adress: Krutvägen 6, Göteborg
Telefon: 031-475282

9.00-17.00

2 timmar

Ni kan boka bord i restaurangen via skolresan.
.

BIOBILJETTER

Lägg till biobiljetter till hela klassen för endast 50 kr utöver paketpriset. Dessa biobiljetter är en voucher som kan användas på samtliga biografer i hela Sverige.

OBS! Tillfället bokar ni in själva!