Allt ni behöver veta om Skolresan till Göteborg

ALLT NI BEHÖVER VETA INFÖR KLASSRESAN

Vad är egentligen Skolresan till Göteborg och hur funkar det att boka? Hur tar man sig runt i stan? Hur får man ihop pengar till resan? Här finns svar på alla frågor. Hittar du inte det du letar efter? Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT BOKA

BÖRJA HÄR

1. Ni skickar en bokningsförfrågan
Ni gör en bokningsförfrågan genom att använda bokningsformuläret här på vår webbplats. Där fyller ni i vilket paket ni vill ha, vilka datum ni vill åka, hur många ni är och hur ni vill bo.

2. Vi går igenom er förfrågan och återkommer inom en vecka
Vi går igenom era önskemål och förbokar ert boende. Inom 7 dagar får ni en länk till Mina Sidor där bekräftelsen på er bokningsförfrågan finns. Där finns också en faktura på anmälningsavgiften (10% av totalbeloppet).

3. Ni bekräftar genom att betala anmälningsavgiften
Ni tittar igenom bekräftelsen så allt stämmer och betalar fakturan inom 10 dagar. Nu har ni gjort er bokning.

SENAST 3 VECKOR EFTER BOKNINGEN

4. Ni kompletterar med tillvalsaktiviteter och andra önskemål
Fyll i vilka tillvalsaktiviteter ni vill göra och om ni har några andra önskemål kring hur ni vill lägga upp ert program. Ju snabbare ni gör det desto mindre är risken att det är fullbokat. OBS att detta inte gäller bokningar gjorda innan årskiftet. Bokningar som kommer in under hösten/ vintern året innan färdigställer schemat i februari samma år som resan ska ske.

Bokar ni med kort framförhållning? Skicka in era önskemål så fort ni kan, så är det större chans att vi lyckas lösa det.

SENAST 3 VECKOR FÖRE RESAN (OM NI BOKAT BOENDE OCH/ELLER MÅLTIDER)

5. Ni skickar in en namnlista
Senast 3 veckor innan ni kommer behöver vi ha en lista på alla era namn, och om ni har några matallergier eller specialkost vi behöver ta hänsyn till. Ni skickar in namnlistan via Mina Sidor.

6. Programmet ska färdigställas 
Vi går igenom era önskemål och lägger upp ett program för hela er resa. Om vi behöver dubbelkolla eller ändra något hör vi av oss till er.

7. Allt är bokat och klart!
På Mina Sidor kan ni se ert program för resan inklusive vägbeskrivningar. Här finns också er slutfaktura på resten av beloppet.

8. Ni betalar slutfakturan
Slutfakturan ska betalas senast 21 dagar innan er ankomst.

SENAST 1 VECKA FÖRE RESAN

9. Biljetter och Skolresan City Cards
Vi skickar era Lisebergsentréer och eventuella åkapass via mail en vecka innan ankomst till Göteborg. Skolresan City Cards, måltidskuponger till Liseberg samt Biobiljetter för er som har det i er bokning hämtar ut detta på någon av Göteborgs två turistbyråer. Ni kommer att meddelas vilken ut av Nordstan eller Kungsportsplatsen just ert paket kommer finnas på

10. Ni får en fantastisk klassresa
När ni kommer till Göteborg är allt bokat och klart, så ni kan koncentrera er på att ha en rolig resa tillsammans.

VANLIGA FRÅGOR OM VÅRA PAKET

MAT

VAD INNEBÄR EN FÖRBOKAD MÅLTID? Vi bokar in er på någon av de restauranger vi samarbetar med. Vi utgår från vilka aktiviteter ni gör, så ni får äta i närheten av var ni är. VAR GÄLLER MÅLTIDSKUPONGEN? Måltidskupongen gäller på alla Lisebergs restauranger och är värd 90 kr. Ni väljer själva var och när ni vill äta. Kontakta oss om ni vill köpa till fler måltidskuponger.

AKTIVITETER
INGÅR ÅKPASS PÅ LISEBERG I PAKETEN? Åkpass inne på Liseberg ingår inte i paketpriset, men går bra att beställa via oss. Kontakta oss för mer information. KAN MAN BYTA UT PADDAN ELLER UNIVERSEUM? Nej, Paddan och Universeum ingår alltid i våra paket. Ni kan självklart välja att inte utnyttja dem, men paketpriset blir detsamma. BESTÄMMER VI VÅRT PROGRAM SJÄLVA? Ni fyller själva i era önskemål om program efter att ni gjort bokningen. Vi gör alltid vårt bästa för att uppfylla era önskningar. HUR LÅNG TID TAR DET ATT GÖRA DE OLIKA TILLVALSAKTIVITETERNA? Cirkatider står på aktiviteternas respektive sidor. Restid tillkommer. FÅR VI UTNYTTJA ETT 1-DAGSPAKET PÅ TVÅ DAGAR? Ja. Kontakta oss för mer information. OM VI BLIR FÖRSENADE ELLER VÄLJER ATT HOPPA ÖVER EN INBOKAD AKTIVITET ELLER MÅLTID, BEHÖVER VI DÅ MEDDELA DET? Ja, det är viktigt att ni ringer till respektive ställe för att meddela att ni blir försenade. Alla telefonnummer står i
BOENDE
VAR LIGGER DE OLIKA BOENDEALTERNATIVEN? Vi har boenden i de flesta delar av Göteborg. Allt från mitt på Avenyn till 10 minuters resväg med spårvagn. Det går alltid snabbt och enkelt att ta sig från våra boenden in till centrala Göteborg. HUR MÅNGA BOR VI I VARJE RUM? Oftast bor ni i flerbäddsrum för 3–6 personer. Dubbel- och enkelrum går att boka mot en tilläggskostnad. VAD INNEBÄR ENKEL- OCH DUBBELRUMSTILLÄGG? Våra paketpriser baseras på boende i flerbäddsrum. Bor ni på hotell eller vandrarhem finns det möjlighet att välja till enkel- eller dubbelrum mot en extra kostnad. INGÅR LAKAN OCH HANDDUK PÅ ALLA BOENDEANLÄGGNINGAR? Bor ni på hotell ingår lakan och handduk. Bor ni däremot på vandrarhem eller i stuga kan ni beställa till det mot en extra avgift, alternativt ta med det själva. OBS! Sovsäckar är ej tillåtna.
OM BOKNINGEN
HUR GÅR BOKNINGEN TILL? Vår steg-för-steg-guide för hur bokningen går till hittar du här. VAD GÄLLER VID AVBOKNING ELLER ÄNDRINGAR? Alla bokningsregler, inklusive avbokningsregler hittar under ”Undrar du över det finstilta?” FÅR VI LÄGGA TILL PERSONER EFTER ATT BOKNINGEN ÄR GJORD? Ja, fram till 21 dagar innan avresa. Om aktiviteterna redan är bokade och bekräftade tillkommer en ändringsavgift på 300 kr. ÅKER EN VUXEN MED GRATIS? Nej, men däremot betalar lärare och föräldrar samma pris som elever. KAN DET TILLKOMMA KOSTNADER UTÖVER PAKETPRISET? Ja. Alla boendepriser baseras på flerbäddsrum. Om ni vill ha enkel- eller dubbelrum tillkommer en kostnad. Ett fåtal tillvalsaktiviteter kostar extra att boka. Avbeställningsskydd kostar 40 kronor per person. Åkpass inne på Liseberg ingår inte i paketpriset, men går bra att beställa via oss. Kontakta oss för mer information.

UNDRAR DU ÖVER DET FINSTILTA?

BOKNINGSREGLER

BETALNINGSVILLKOR

 

 • En anmälningsavgift om 10% av paketpriset (inklusive eventuellt avbeställningsskydd) inbetalas 10 dagar efter erhållande av bekräftelse. Denna anmälningsavgift dras av från totalbeloppet vid slutbetalningen.
 • Slutbetalningen ska göras senast 21 dagar före ankomst.

ÄNDRINGAR I BOKNINGEN

 • Om ni ändrar avresedag blir vi tyvärr tvungna att betrakta det som en avbeställning (se regler under Avbokning av 5 personer eller fler nedan) och en nybeställning.
 • Om ni vill göra andra ändringar efter att aktiviteterna är inbokade och bekräftade utgår en ändringsavgift på 300 kronor per tillfälle och bokning.
 • Ni kan lägga till fler personer i er bokning fram till 21 dagar före ankomst.

AVBOKNING AV 5 PERSONER ELLER FLER (eller hela gruppen)

 • Om ni avbokar mer än 30 dagar före ankomst eller tidigare är anmälningsavgiften på 10% av resans totala pris förverkad.
 • Om ni avbokar mindre än 30 dagar men mer än 21 dagar före ankomst är 50% av resans pris förverkat.
 • Om ni avbokar mindre än 21 dagar men mer än 96 timmar före ankomst är 70% av resans pris förverkat.
 • Om ni avbokar mindre än 96 timmar före ankomst är hela resans pris (100%) förverkat.

AVBOKNING AV ENSTAKA ELEVER (mindre än 5 personer)

 • Om ni avbokar mer än 21 dagar före ankomst är anmälningsavgiften på 10% för de avbokade personerna förverkad.
 • Om ni avbokar mindre än 21 dagar men mer än 96 timmar före ankomst är 50% av den totala kostnaden för de avbokade personerna förverkad.
 • Om ni avbokar mindre än 96 timmar före ankomst är hela kostnaden för de avbokade personerna (100%) förverkad.

AVBOKNING VID SJUKDOM (om ni inte har avbeställningsskydd)

 • Vid endagspaket: Om ni meddelar oss senast dagen före avresedagen och styrker sjukdomen med läkarintyg återbetalar vi hela beloppet förutom anmälningsavgiften (10%).
 • Vid flerdagarspaket: Se Avbokning av enskilda elever.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD Ni kan skydda er mot avbokningskostnader vid sjukdom genom att köpa ett avbeställningsskydd för ert skolresepaket. Det kostar 40 kr per deltagare och måste tecknas av samtliga deltagare vid bokningstillfället. Läkarintyg krävs vid avbokning. Vid avbokning är då endast anmälningsavgiften på 10% förverkad, oavsett hur sent ni avbokar. Om en ledare avbokar berättigar det ej till avbokning av hela gruppen.

MÅLTIDER PÅ KLASSRESAN
Om ni bokar ett flerdagarspaket hjälper vi till att förboka måltider. Ni får även en kupong som ni kan använda under ert Lisebergsbesök. FÖRBOKADE MÅLTIDER I alla våra flerdagarspaket ingår en förbokad måltid per dag (förutom den dagen ni äter på Liseberg). Vi samarbetar med ett stort antal olika restauranger runt om i Göteborg, med alla möjliga typer av kök, och lägger upp ert program så ni får äta i närheten (om ni inte har några andra önskemål förstås), så ni får så mycket tid som möjligt till era aktiviteter. Kom ihåg! Anmäl eventuella matallergier och krav på specialkost till oss när ni lämnar in namnlistan, så löser restaurangen något annat. MÅLTIDSKUPONGER PÅ LISEBERG Om ni bokar ett flerdagarspaket ingår en måltidskupong på Liseberg. Varje kupong är värd 75:- och gäller på alla nöjesparkens restauranger. Ni äter när ni själva vill (vi gör ingen bordsreservation). FRUKOST INGÅR På alla våra boenden ingår frukost i priset, oavsett om ni valt att bo på hotell, på vandrarhem eller i en stugby.
ATT RESA I GÖTEBORG
I Göteborg åker ni fritt med kollektivtrafiken. Här är några tips på vägen. På klassresan i Göteborg tar ni er enkelt fram i stan. Med era Skolresan City Cards kan ni åka hur mycket ni vill med kollektivtrafiken. Korten gäller på bussar, spårvagnar och båtar (Älvsnabben, Älvsnabbare och skärgårdsbåtarna). Ni hittar mer information på Västtrafik och på goteborg.com.

 

 • Tips inför resan! Om ni bor inom Västtrafiks område Göteborg+++ kan ni använda era Skolresan City Cards för att åka tåg eller buss till Göteborg.
 • Ladda ner Västtrafiks app Reseplaneraren (som finns till såväl iOS och Android som till Windows Phone).
 • Skriv gärna ut resplan och tidtabeller innan ni åker, om ni hellre vill ha dem på papper.
TJÄNA PENGAR TILL KLASSRESAN

Det finns många sätt att få råd med en klassresa. Här är våra bästa tips.

Att tjäna ihop pengar till den gemensamma resan är en nyttig erfarenhet som dessutom ger en alldeles speciell känsla av stolthet. För många är det kanske rentav det första arbetet man gör i livet. Hur ska man få ihop de pengar man behöver? Möjligheterna är många, men ett av de absolut vanligaste sätten är att sälja saker. Kakor, strumpor, godis, kryddor, vykort – listan kan göras hur lång som helst. FÖRSÄLJNINGSPLAN Lägg upp en plan för att uppnå ert mål. Här kommer lite mer handfasta råd. 1. SÄTT UPP ETT MÅL Att ha ett fast och tydligt mål underlättar all försäljning. Börja med att bestämma vad pengarna ska användas till, så har ni något att se fram emot. Utse sedan en vuxen som kan vara ansvarig för försäljningen och sköta all kontakt med leverantörer m.m. 2. GÖR EN TIDSPLAN För att lyckas med försäljningen är det smart att först komma överens om en tidplan. Vad är målet med försäljningen? Hur länge ska den pågå? Sätt upp en tidsram. Glöm inte att den som sköter beställningarna och administrationen också behöver lite tid på sig. 3. LÄR KÄNNA ER PRODUKT Det finns nästan hur många produkter som helst att välja bland. Men oavsett vilken ni väljer så gäller det att det är någonting som ni själva tror på. Då blir det mycket enklare att sälja. Att veta mycket om det man säljer är också jätteviktigt, läs på och lär er så mycket som möjligt om er produkt. Och glöm inte att prova den själva. 4. HITTA RÄTT PLATS Att veta var man ska sälja hänger ihop med vad man säljer och är minst lika avgörande för hur bra det går. Några tips är att sälja på arbetsplatser, basarer och marknader, genom dörrknackning och utanför platser där det samlas mycket folk. Att ta upp beställningar kan också vara en bra idé. 5. SÄLJ PÅ RÄTT SÄTT Berätta vilka ni är, var ni kommer från och varför ni säljer. Säg till exempel såhär: ”Hej! Vi säljer för klass 4b på Västerskolan och sparar för att kunna åka på klassresa till Göteborg nu i till våren. ” – Sedan presenterar ni ert erbjudande. Ett provpaket med det ni säljer brukar vara väldigt effektivt att ha med sig. Låt kunderna känna på sockorna eller smaka på kakorna, så får de mycket lättare för att slå till direkt.

Andra bra sätt att tjäna pengar

BAKA OCH SÄLJ Vissa företag har specialiserat sig på att leverera kakor och godis till skolklasser, men mest lönsamt är det förstås att baka själv. Ta upp beställningar på frukostfrallor en fredag, gå upp riktigt tidigt och baka på lördagen och leverera dem rykande färska samma morgon. Annars kanske det finns något lokalt bageri som ni kan samarbeta med? Se till att ni får ett bättre inköpspris än när man köper som vanligt i butiken. ORDNA EN LOPPIS Allt går att sälja! Städa vinden och källaren och fråga vad ni får ta. Det kanske rentav finns grannar som vill passa på att bli av med något som ni kan hämta upp? Satsa på marknadsföring: lägg lappar i grannarnas brevlådor och sätt in en radannons i tidningen. ARRANGERA ETT DISCO Förena nytta med nöje. På ett disco finns det många olika arbetsuppgifter att prova på. Spela skivor, ordna danstävlingar. Stå i biljettkassan eller garderoben, göra flyers och inbjudningskort. Se till att tjäna extra genom att sälja kakor, godis, varmkorv och drycker.

Skolresan till Göteborg  |  Pusterviksgatan 13, SE-413 01 GÖTEBORG  |  Skolresan är en del av Strömma